Drift, underhåll och bortskaffande

HITSAs produkter är tillverkade av solida material så att de tål användning och står emot väder och vind. Vi rekommenderar att produkter och material underhålls regelbundet, se länkar nedan.

Våra produkter är ”made for disassembly”, vilket innebär att de är utformade för att lätt kunna demonteras med rätt verktyg. Det förlänger livslängden på flera sätt. Det är enklare att byta ut slitna eller skadade delar, och det är lättare att sortera produktens material för återvinning eller återanvändning i slutet av produktens livslängd.

Befintliga HITSA-produkter kan ofta repareras eller renoveras, t.ex. genom att slipas och oljas eller lackeras om. Kontakta oss om du vill ha en underhållsplan.

När produkterna inte ska användas längre kan de hanteras enligt gällande avfallskoder och -fraktioner. Vägledningarna på den här sidan innehåller förslag på sortering, men notera att olika återvinningscentraler kan ha olika avfallsfraktioner. Fråga därför alltid på återvinningscentralen om du är osäker på sorteringen.

HITSA är FSC-certifierade för bearbetning av bland annat mahogny (länk till certifikat). Som en del av vår hållbarhetsstrategi köper vi i möjligaste mån FSC-certifierade material. Läs mer om vad FSC står för här.

TRÄD

METALL

TAK

ANDRA SAKER

Glömt ditt lösenord?

|