Om HITSA

HITSA förser och förskönar staden med inventarier av högsta kvalitet.

Våra soffor, cykelställ, pollare och cykeltak skapar trevliga miljöer och hög funktionalitet för många människor. Vi producerar våra produkter i egna anläggningar med design och hantverk i ständigt fokus. Dessutom tar vi ansvar för social och miljömässig hållbarhet.

Dagens HITSA är en sammanslagning av två familjeföretag, VEKSØ och Hitsa, som i många år var konkurrenter med sina specifika styrkor. Den 1 januari 2021 slog vi oss samman till det nya gemensamma företaget HITSA.

Vi tar med oss det bästa från båda företagen in i nutidens HITSA. Det betyder att vi fortsatt kan leverera inventarier till allt från det lilla inredningsjobbet till det stora utvecklingsprojektet. Och som vanligt gör vi det flexibelt, i nära dialog med kunden och till ett attraktivt pris.

Ärlighet, ansvar och kunden i centrum är den värdegrund som HITSA står på.

Möbler som skapar positiva rum och upplevelser

Våra produkter ska skapa värde för människorna som använder dem.

Det ska vara enkelt och attraktivt för ett företag att erbjuda snygga och funktionella cykelparkeringar för sina kunder eller medarbetare. Därför har vi ett mycket brett sortiment av cykelställ och en gedigen kunskap om cykelparkering och cyklismfrämjande produkter som vi gärna delar med oss av.

Bord, soffor och stolar i stadsmiljön ska bjuda in till användning och samtidigt vara robusta och hålla länge. Därför är våra möbler arkitektritade och utförda av hög kvalitet.

Våra kunder har ofta fullt upp. De är inte sällan mitt uppe i ett stort projekt där många delar ska vävas samman till en större helhet. Därför är vi alltid lätta att nå. Vi är flexibla och noga med att hålla avtalade leveranser och överenskommelser.

På HITSA ligger hantverksskickligheten i generna. Än i dag tillverkar vi våra produkter i våra egna anläggningar. Det gör att vi kan anpassa dem efter kundens önskemål med full kontroll över kvaliteten.

Dansk producent med ansvar för social inkludering och hållbarhet

HITSAs huvudkontor ligger i Kolding i Danmark och härifrån sköts försäljning, konstruktion och administration. Här ligger också vår smidesverkstad, träverkstad och pulverlackeringsstation. Allt som allt sysselsätter vi cirka 80 medarbetare i Danmark, bland annat smeder, snickare, målare, säljare och konstruktörer.

Vi äger en smidesfabrik i Lettland där vi producerar ett stort antal delkomponenter till våra soffor, bord, cykelställ och övriga produkter. Här arbetar cirka 20 medarbetare.

Våra svenska kontor ligger i skånska Arlöv och i Stockholm med totalt 12 medarbetare inom försäljning och montering.

HITSA-koncernen ingår i den nederländska CROWD-gruppen. CROWD står för Creators Of the Outside World och gruppen äger flera europeiska verksamheter inom stadsmiljö, cykelparkering, Smart City och lekplatsutrustning. Gruppens uppdrag är att skapa positiva utomhusmiljöer för människor genom de företag de äger.

Socialt ansvarstagande har varit en del av HITSAs kultur i många år, och är en viktig del av vår syn på oss själva som företag. Läs mer om social inkludering på HITSA här.

Ett av bolagen i HITSA-koncernen är Lampas, som producerar professionell belysning i dansk design. På kontoret i Kolding delar vi flera funktioner inom administration och produktion med Lampas.

HITSA har en mångårig historia som tillverkare av möbler av stål, trä och plast. Vi vill ta steget in i framtiden som ett företag som tar ansvar för vår påverkan på miljö och klimat. Läs mer om hållbarhet på HITSA här.

Glömt ditt lösenord?

|