Byggherre:
Skånetrafiken, kommuner

Arkitekt:
SWECO Engineering

Anläggning:
HITSA

År:
2018-

Produkter:
Specialanpassade väderskydd, soffor, cykelställ, papperskorgar, skyltar etc.

Busshållplatser för Skånetrafiken

HITSA levererar väderskydd och hållplatsutrustning till Skånetrafikens busshållplatser. HITSA erbjuder kompletta lösningar för busshållplatser på tre nivåer – samhälle, standard och expressbussar.

Samhällslösningen omfattar ett mindre väderskydd, soffa, papperskorg och ev. cykelparkering.

Där det finns behov av ett större väderskydd med högre komfort, men även här med soffa, papperskorg och ev. cykelparkering, passar standardlösningen.

Expressbusslösningen används på direktbusslinjer där det finns få hållplatser och väntetiden kan vara längre. Lösningen omfattar ett stort väderskydd med inbyggda soffor och ställ att luta cykeln mot, och kan även beställas med skjutdörrar. För väntutrymmet kan man välja till soffor, papperskorgar, ställ att luta cykeln mot samt cykelparkering för resenärerna.

Skånetrafiken strävar efter att leverera en reseupplevelse av hög kvalitet. Anders Servin, projektledare på Skånetrafiken, berättar:

”Vi gör ingen skillnad mellan tåg- och bussresenärer när det handlar om upplevelsen vid hållplatsen. Skånetrafiken tar hand om hela resan – från det att du lämnar ditt hem tills du är framme. Man ska känna sig trygg, säker och välkommen när man väntar på våra bussar”, säger han.

Flerårigt ramavtal för 250 000 resenärer

SWECO har designat väderskydd och hållplatsutrustning med fokus på komfort, säkerhet och tillgänglighet.  HITSA har varit involverade sedan starten och bland annat projekterat utformningen.

”Vi har från första början varit väldigt nöjda med vårt samarbete med HITSA. De är lyhörda, ger snabba svar och kan fatta snabba beslut. HITSA är mycket lösningsorienterade. Deras inställning och kultur präglas av ”vi hittar en lösning”, säger Anders.

Busshållplatserna ingår i ett flerårigt ramavtal mellan Skånetrafiken och HITSA för leverans av väderskydd till tåg-, buss- och spårvagnshållplatser. HITSA levererar i alla faser av processen – från design och konstruktion till produktion, montering och vidareutveckling. Skånetrafiken är ett regionalt trafikföretag med 250 000 resenärer dagligen.

Kontakta oss här

Ring oss
Tel: +46 (0)8-1213 0499

Skicka ett mejl på
info@hitsa.se

Väderskydd till kollektiv trafik hållplats
Cykeltak och cykelställ vid busshållplats
Väderskydd på busshållplats
Väderskydd med dörrar
Väderskydd för busresenärer
Väderskydd och bänk
HITSA levererar utrustningar till busshållplatser och kollektiv trafik
Cykelställ med låsbyglar vid busshållplats
Väderskydd och busshållplats
Cykelställ med låsbygel vid busshållplats
Utrustning till busshållplats soffa och papperskorg

Produkter i detta projekt

Tillbaka till projekt
Glömt ditt lösenord?

|