Byggherre:
Christianshavns Gymnasium

Arkitekt/rådgivare:
BOGL landskapsarkitekter,
Øllgaard rådgivande ingenjörer

Anläggning:
MøllerLøkkegaard

År:
2017

Produkter:
EASYLIFT Premium cykelparkering i två våningar,
HH20 cykelställ,
specialdesignad rund soffa med belysning,
specialdesignade planteringslådor med sittbänkar,
specialdesignat tak med trappa och pergola,
specialdesignad parkourbana

Christianshavns Gymnasium

2017 renoverades skolgården på Christianshavns Gymnasium. Ett av målen var att organisera det stora antalet cyklar så att de inte fyllde hela gården. Ett annat mål var att skapa rum för grupparbete, aktiviteter och umgänge.

BOGL (Bang og Linnet Landskab) ritade området och HITSA konstruerade och producerade soffor, parkourbanor och cykelparkering.

Cyklarna parkeras nu i våningar under ett beväxt tak. Både uppe och nere finns sittplatser. Vissa av taken utgörs av sedumtak varav ett är en takterrass. Steghöjden gör att trappan upp till takterrassen även kan användas som sittplats.

Mitt på gården skapar en stor rund soffa en utomhusmiljö med sittplatser. Soffan är hela 16 meter i diameter och ger ett storslaget intryck. HITSA har byggt den av en stålstomme klädd med kilsågad mahogny. Träet som är fastskruvat underifrån för att dölja skruvarna. Ett LED-band som kan tändas på kvällen är integrerat hela vägen runt soffan.

Ett önskemål var även att det skulle finnas möjlighet för eleverna att ladda sina datorer och mobiltelefoner, och HITSA lät därför integrera öppningar för stickkontakter i trappa och soffa.

Med den nya utomhusmiljön har Christianshavns Gymnasium fått ett nytt landmärke på skolgården och en praktisk och platsbesparande lösning för elevernas cyklar.

Kontakta oss här

Ring oss
Tel: +46 (0)8-1213 0499

Skicka ett mejl på
info@hitsa.se

Glömt ditt lösenord?

|