Cykelparkering på Espergærde Station

Byggherre:
Helsingør Kommune

Anläggning:
Optimus

År:
2022

Produkter:
FREDDY väderskydd,
EASYLIFT CAPACITY cykelställ i två våningar,
SILHUET cykelpollare,
AROS cykelpump
Totalentreprenad inklusive bland annat nedmontering av befintliga tak, belysning, anläggnings-, avlopps- och asfaltsarbeten m.m.

Espergærde Station

När cykelparkeringen vid Espergærde station skulle renoveras valde Helsingör kommun att begära in anbud på totalentreprenad. HITSA vann projektet, vilket blev startskottet för ett spännande samarbete som har gett 300 extra cykelplatser för pendlare.

Gitte Sommer Haastrup-Nielsen, trafikingenjör i Helsingör kommun, har lett projektet som stöds av danska Trafikstyrelsen.

”Vi hade två mål. Att få fler människor att cykla till stationen, och att göra cyklisterna nöjdare. Vi fick 288 extra platser för vanliga cyklar och 12 nya platser för lådcyklar. Två gamla, oanvända garage ersattes med nya cykeltak, och beläggning, avloppssystem, planteringar och belysning renoverades. Nu när arbetet är slutfört och har börjat användas kan vi glädja oss åt ett lyckat projekt som har gått helt enligt planerna”, säger hon.

Plats för fler cyklar och lådcyklar på stationen

Projektet består av FREDDY väderskydd med EASYLIFT CAPACITY våningsparkering. Man har installerat en parkeringsplats för lådcyklar med 12 SILHUET pollare. Luftpumpen AROS levereras liksom väderskydd och cykelpollare i kulören järnvägsröd.

”De första beräkningarna visar att det finns 10 % fler cyklar och 21 % fler lådcyklar på stationen nu. Nöjdhetsundersökningen avser kundnöjdheten gällande möjligheten till kombinerade resor, och där har vi ökat från 64 till 69 procent. Så det preliminära utfallet är väldigt bra”, säger Gitte.

Thomas Johnsen från HITSA är nöjd med samarbetet, både med kommunen och med de underleverantörer som anlitades för projektet.

”Det har varit ett roligt och spännande projekt, både för att vi har gjort mer än att bara leverera stadsinventarier och för att det är ett utmärkt projekt för att främja cykling. Det är jättekul att höra att anläggningen fungerar som det var tänkt”, säger han.

Kontakta oss här

Ring oss
Tel: +46 (0)8-1213 0499

Skicka ett mejl på
info@hitsa.se

Glömt ditt lösenord?

|