Byggherre:
Horsens Kommune

Arkitekt/rådgivare:
Front Design AB

Produkter:
KLØVERBLAD speciellt designad papperskorg för soppsortering

Källsortering i gågata i Horsens

Hur gör vi det lättare för invånare och turister att sortera skräp när de befinner sig på en gågata? Och hur underlättar vi samtidigt för renhållningsbolaget att hantera avfallet?

Örebro kommun lät ta fram en papperskorg för gatan som informerar användarna om sorteringen och kan ingå i den vidare avfallshanteringen. HITSA vann produktionen av papperskorgen, och tillsammans med Horsens kommun i Danmark har man kompletterat kärlet med piktogram som passar ihop med stadens avfallssortering.

Papperskorgen KLØVERBLAD har fyra inkast så att användaren kan sortera sitt skräp som papper, förpackningar, matavfall och restavfall. Som en lösning på de speciella utmaningar som flaskor, burkar och cigaretter innebär kan man dessutom välja ”pant” eller ”fimpar”.

Kategorierna visas på papperskorgen med text, piktogram och blindskrift. Materialet är varmförzinkat, pulverlackerat stål som säkerställer att lösningen håller länge och smälter diskret in i stadsbilden.

Om behoven för gatan förändras kan papperskorgen enkelt lyftas upp med kran och flyttas till en ny plats.

Källsortering och cirkulär ekonomi

Horsens kommun ville ha en papperskorg som var gjord för att lösa utmaningen med källsortering på offentliga platser.

Kommunens design- och driftsenheter har haft ett nära samarbete med HITSA för att garantera att kärlet kan ingå i ett avfallssystem som uppfyller samhällets behov av återbruk och cirkulär ekonomi.

Samarbetet med kommunen har också inneburit att papperskorgen visar lämplig information, är ergonomisk för renhållningspersonalen och fungerar vad gäller vidare hantering.

Se vårt stora utbud av papperskorgar som kan lösa både små och stora utmaningar med avfallshantering.

Kontakta oss här

Ring oss
Tel: +46 (0)8-1213 0499

Skicka ett mejl på
info@hitsa.se

Glömt ditt lösenord?

|