HITSA_Nordjyllandstrafikselskab_Isabella-Weber-Schultz-_C_2560x1440

Byggherre:
Nordjyllands Trafikselskab

Arkitekt/rådgivare:
C.F. Møller Design

Produkter:
Speciellt designade:
Väderskydd,
soffor,
papperskorgar,
cykelpollare,
cykelpumpar,
cykelställ,
cykeltak

 

Nordjyllands Trafikselskab

När Nordjyllands Trafikselskab (Nordjyllands trafikbolag, NT) drog i gång projektet med att förnya sina busskurer 2015 hade man två mål: Att ge resenärerna en bra upplevelse vid hållplatsen, och att skapa en gemensam identitet för kollektivtrafiken över kommungränserna.

I samarbete med C.F. Møller Design tog NT fram ett designförslag. HITSA vann därefter produktutveckling, produktion och installation. Det fortsatta arbetet med designen skedde i nära samarbete mellan trafikbolaget, arkitektbyrån och HITSA.

I designen av väderskydd och stolpar har man fokuserat på att använda beprövade och hållbara material. En av designens styrkor är att den kan anpassas efter lokala behov, utan att inkräkta på den unika karaktären hos olika städer. Väderskyddets ljusgrå hörn och stolpens gula överdel gör hållplatsen lätt för resenärer att känna igen. Designen förenklar dessutom kommunikationen med resenärer eftersom informationen visas på samma ställen och med samma grafik hos de olika varianterna.

Ramavtalet med enkel beställning för de 11 kommunerna inom NT har inneburit att HITSA har levererat över 100 väderskydd till städer och vägar på Nordjylland. Dessutom tillkommer soffor, cykelparkering, stolpar och papperskorgar.

För HITSA har detta varit en mycket positiv process, där projektavdelningens kompetens har kunnat nyttjas fullt ut i ett lyckat samarbete med formgivare och kund.

Kontakta oss här

Ring oss
Tel: +46 (0)8-1213 0499

Skicka ett mejl på
info@hitsa.se

Glömt ditt lösenord?

|