Sankt Joseph

När det gamla Sankt Joseph Kloster på Österbro i Köpenhamn byggdes om till moderna vårdcenter och seniorboenden deltog HITSA i arbetet med att skapa grönska och funktionalitet i utomhusmiljön.

Vårt FHR-väderskydd har en snygg materialsammansättning med dörrar och sidobeklädnad i cortenstål och sedum på taket. Garagen har gjorts extra stora för att exempelvis ge plats åt promenadscootrar.

Vi har även tillhandahållit specialdesignade väderskydd i samarbete med RUBOW arkitekter. Här vilar glastak ovanpå enkla, bärande konstruktioner i cortenstål. Designen hos de moderna halvtaken smälter väl in i de historiska omgivningarna.

Vår rektangulära planteringslåda LINN har levererats i en korsformad specialutgåva för platsen, även denna i cortenstål.

Cortenstål är för övrigt ett genomgående material i Sankt Joseph. Också FJORDPARK 4 papperskorg går i cortenstål. Det varma, roströda ytskiktet harmonierar med det röda teglet som går igen i både nya och gamla byggnader. Lika vackert samspelar materialet med mahognysofforna.

För cykelburna boende och besökare finns HH20 BIG cykelställ.

Sankt Joseph vårdcenter och seniorboende tilldelades Köpenhamn kommuns byggnadspris 2021. Vi är mycket stolta över att ha bidragit till detta helt unika byggprojekt.

Kontakta oss här

Ring oss
Tel: +46 (0)8-1213 0499

Skicka ett mejl på
info@hitsa.se

Glömt ditt lösenord?

|