Byggherre:
Hansenberg

År:
2022

Produkter:
MAJA Q bänk (specialutgåva)
LINN planteringslådor (standard och specialutgåva)
LINN bänkbord
FJORDPARK solstolar
FJORDPARK 4 papperskorgar

Utomhusmiljön på Hansenberg, Kolding

På Hansenberg i danska Kolding har en nedlagd beachvolleyplan förvandlats till ett inbjudande rekreationsområde som lockar ut studenterna under rasterna. Hansenberg är både yrkesskola och ett tekniskt gymnasium.

Området är möblerat med FJORDPARK solstolar och LINN bänkbord i cortenstål och mahogny. Här kan man umgås eller äta sin medhavda lunch. FJORDPARK 4 papperskorgar för avfallshantering och LINN planteringslådor ökar trivseln ytterligare. En stor, rund bänk kan användas för undervisning utomhus.

Byggsamordnaren Hans Christian Hartung har lett arbetet med att omvandla volleybollplanen till trivsam utomhusmiljö.

”Vi ville skapa ett tilltalande uppehållsrum utomhus för studenterna, men det behövde inte vara med traditionella bord och soffor. Det fick gärna vara lite annorlunda. Så vi hämtade in olika förslag, och förslaget från HITSA var helt klart det mest fantasifulla. Det var också väl visualiserat och det var lätt att skapa sig en bild av slutresultatet”, säger han.

”Det var viktigt att möblerna var enkla att underhålla och att säkra mot vandalism. Och så gillade vi att HITSA är ett lokalt företag som satsar på hållbarhet”, säger Hans Christian Hartung.

Namnet HANSENBERG är utskuret och stansat i både möbler och papperskorgar. På så sätt har den nya utomhusmiljön blivit specifik för skolan och bidrar till att stärka skolans identitet.

Kontakta oss här

Ring oss
Tel: +46 (0)8-1213 0499

Skicka ett mejl på
info@hitsa.se

Glömt ditt lösenord?

|