hallplatsutrustning skånetrafiken

Byggherre:
Skånetrafiken, kommuner

Arkitekt:
SWECO Engineering

Anläggning:
HITSA

År:
2019-

Produkter:
Special anpassad väderskydd samt cykelställ, soffor, papperskorgar, skyltar etc.

Hållplatsutrustning til Skånetrafiken

HITSA levererar väderskydd och hållplatsutrustning till Skånetrafikens tågperronger. Väderskydd med Skånetrafikens typiska pilmönster levereras tillsammans med soffor, papperskorgar och cykelparkering.

Skånetrafiken strävar efter att leverera en reseupplevelse av hög kvalitet. Anders Servin, projektledare på Skånetrafiken, berättar:

”Hållplatser och väntutrymmen är en del av Skånetrafikens möte med kunden. Man ska känna sig trygg, säker och välkommen. Väderskydden är utrustade med värme, wifi och digital information. De är helt stängda för att skydda så bra som möjligt. Sidorna är av glas för god sikt och de två ingångarna gör det enkelt att ta sig in och ut. Infoskärmarna är placerade så att rullstolsburna lätt kan se informationen”, berättar han.

På en tågperrong ställs extra höga krav på säkerheten, eftersom väderskyddet måste kunna stå emot trycket och suget från ett passerande tåg. Väderskyddet är typgodkänt av Trafikverket för montering på samtliga tågstationer i Sverige.

Flerårigt ramavtal för 250 000 resenärer

SWECO har designat väderskydd och hållplatsutrustning med fokus på komfort, säkerhet och tillgänglighet. HITSA har varit involverade sedan starten och bland annat projekterat utformningen.

”Vi har från första början varit väldigt nöjda med vårt samarbete med HITSA. De är lyhörda, ger snabba svar och kan fatta snabba beslut. HITSA är mycket lösningsorienterade. Deras inställning och kultur präglas av ”vi hittar en lösning”, säger Anders.

Utrustningen till tågstationer ingår i ett flerårigt ramavtal mellan Skånetrafiken och HITSA, som även omfattar väderskydd till buss– och spårvagnshållplatser. HITSA levererar i alla faser av processen – från design och konstruktion till produktion, montering och vidareutveckling. Skånetrafiken är ett regionalt trafikföretag med 250 000 resenärer dagligen.

Kontakta oss här

Ring oss
Tel: +46 (0)8-1213 0499

Skicka ett mejl på
info@hitsa.se

Stoppestedsudstyr til Skånetrafiken
Skånetrafiken Stoppestedsudstyr til perron
Bænk togstation Skånetrafiken

Produkter i detta projekt

Tillbaka till projekt
Glömt ditt lösenord?

|