CSR rapport 2023 er klar

Mer hållbarhet under 2023 – nya mål för 2024

HITSA-koncernen – som omfattar HITSA och Lampas – har uppnått goda resultat för människor och miljö under 2023. Vi har också mycket kvar att arbeta med när det gäller hållbarhet i framtiden. Det framgår av årets CSR-rapport.

Miljömässigt gjorde vi återigen framsteg under 2023. HITSA har förbrukat mindre gas, el, bensin och diesel, och CO2-utsläppen har minskat igen. Under 2023 har koncernen släppt ut 10 % mindre CO2 än under 2022.

Inom social hållbarhet har det varit ett lugnare år där vi har reviderat våra mål. Vi har dock uppnått dem, och HITSA:s mål för social inkludering verkar nu ligga på en realistisk nivå.

”Jag är mycket nöjd med årets resultat och jag tror också att vi kan minska ännu mer i framtiden. Vi fortsätter vårt ambitiösa arbete med att ta ansvar för hur vi påverkar människor och miljö”, säger Henrik Andersen, VD för HITSA.

”När vi ser tillbaka har vi lyckats leverera resultat flera år i rad, eftersom vi skapade en strategi 2019 och avsatte resurser för att genomföra den. I och med ISO 14001-certifieringen 2022 fick vi ett bra ledningssystem för att driva saker framåt. Dessa faktorer har varit avgörande för att nå resultat”, säger han.

CO2 står fortsatt högt på agendan

I framtiden kommer HITSA-koncernen jobba på att reducera CO2, energiförbrukning och avfall ytterligare och öka vår sociala hållbarhet, berättar hållbarhetsansvarig Josephine Husted Jespersen.

”Vi utökar CO2-redovisningen till att omfatta Scope 3, och vi börjar med livscykelanalyser för vissa produkter inom HITSA och Lampas. Detta kommer att ge oss data och kunskap inför större åtgärder. Vi kan till exempel föra en dialog med våra leverantörer om material, vi kan designa med mindre spill och mycket annat”, säger hon.

”År 2024 kommer vi att starta ett projekt om spill från trä. Här samarbetar vi inom hela företaget – snickeri, konstruktion och supply chain – för att analysera orsaker och hitta lösningar. Det kommer att bli ett fantastiskt projekt,” säger Josephine.

Josephine ser också fram emot att tillsammans med den övriga CROWD-koncernen, som HITSA är en del av, arbeta med SBTi (Science Based Target initiative) för att minska CO2-utsläppen.

Rapporten är förberedd för CSRD

Du hittar hela rapporten och andra resultat här – Hållbarhet.

Rapporten omfattar hela koncernen, det vill säga Lampas och HITSA i Danmark, HITSA AB i Sverige och VT East Sia i Lettland. I år är rapporten indelad i E, S och G (Environmental, Social och Governance) som en förberedelse för att CROWD-koncernen från och med 2025 ska rapportera enligt CSRD-direktivet.

Skicka ett mejl på
lmn@hitsa.dk

Ring oss
Tel: +45 92 82 73 00

Glömt ditt lösenord?

|