Effektivisera driften med smarta komprimeringskärl

HITSA utökar nu sitt sortiment med smarta komprimeringskärl.

Med sensor, komprimator och digital driftöversikt ger de kompakta papperskorgarna stora möjligheter att effektivisera avfallshanteringen.

”Vi ser att våra kunder behöver den överblick och effektivitet som smarta papperskorgar och komprimering ger. Därför har vi letat efter ett smart komprimeringskärl, som samtidigt håller hög kvalitet och är snyggt att se på”, säger Henrik Andersen, vd på HITSA.

De nya komprimeringskärlen löser flera utmaningar i dagens avfallshantering. De stänger ute skadedjur. All energi till displayen och komprimatorn produceras av solceller på papperskorgens lock. Detta gör den självförsörjande med förnybar energi, plus att den är lätt att flytta. Sensor och komprimering innebär färre turer med sopbilen och därmed mindre koldioxidutsläpp. Ur ett ergonomiskt perspektiv kan du välja en modell där avfallet hamnar direkt i ett avfallskärl på hjul.

Smarta papperskorgar med komprimator ger mer plats för avfall

HITSAs säljkonsult Göran Nilsson är den som hjälper kunderna att få en överblick över möjligheterna med smarta komprimeringskärl.

”Komprimeringskärlen säljs som ett komplett paket med sensor och plattform för digital hantering. Det finns stora fördelar med att ha papperskorgar med både komprimator och sensorstyrning. Beroende på kundens behov kan de minska antalet tömningar och kanske även antalet utplacerade papperskorgar. Och med ett sensorstyrt komprimeringskärl behöver du aldrig köra till stranden i onödan för att se om papperskorgen är full”, förklarar Göran Nilsson.

Smart City Manager-plattformen kommunicerar med de vanligaste driftsystemen.

Solcellsdriven papperskorg med sensor och komprimator

De nya papperskorgarna kallas ULTRA FILL och ULTRA FILL LITTLE. De finns i 120 liter – motsvarande 600 liter med komprimering. ULTRA FILL finns även i 240 liter, vilket motsvarar 1 200 liter med komprimering. ULTRA FILL innehåller ett plastavfallskärl på hjul, som man är van att använda för hushållssoporna. ULTRA FILL LITTLE är utrustad med en invändig behållare och säckar.

”Avfallshantering är ett område som utvecklas snabbt. Jag ser fram emot att träffa fler kunder och höra mer om hur HITSAs breda sortiment av papperskorgar kan bidra till att möta framtidens behov, både när det gäller effektivitet och design”, säger Göran Nilsson.

Titta närmare på ULTRA FILL här och ULTRA FILL LITTLE här.

Kontakta Göran Nilsson

Skicka ett mejl på
gon@hitsa.se

Ring oss
Tel: +46 (0)702 747 710

Glömt ditt lösenord?

|