HITSA ISO 14001 certificeret

HITSA har blivit ISO 14001-certifierade

HITSA nådde en viktig milstolpe i sitt hållbarhetsarbete när företagets miljöledningssystem i november 2022 blev certifierat enligt ISO 14001. Det innebär att vi nu har ett externt granskat system för att säkerställa att vårt miljö- och hållbarhetsarbete går framåt. Personalen är redo, målen är validerade och alla data är på plats.

Processen har varit lång, spännande och full av samtal, möten, kalkylblad och handlingsplaner.

”Först och främst har vi fått ordning på våra data, så att vi har rätt underlag för att göra förbättringar. Dessa omfattar energiförbrukning, avfall, kemikalieanvändning, koldioxidutsläpp och mycket mer. Vi har skapat en överblick över risker och processer i vardagen. Vi är redan i full gång med att minska energiförbrukningen, koldioxidutsläppen och avfallet, och tillsammans med det övriga miljöarbetet fortsätter vi nu inom ramen för miljöledningssystemet”, säger HITSAs hållbarhetschef Josephine Husted Jespersen.

Många anställda involverade i ISO 14001

Hela organisationen har varit involverad i arbetet med att samla in data, dokumentera processer, identifiera miljörisker och föreslå mål.

”Det har varit ett nöje att se hur mina anställda har arbetat tillsammans för att få detta stora arbete gjort. Vi är ett vanligt, medelstort danskt tillverkningsföretag och det fanns många frågor som vi inte hade svar på när vi påbörjade hållbarhetsstrategin och ISO-certifieringen. Allt har lyckats steg för steg. Jag ser mycket fram emot att följa resultaten i framtiden”, säger VD Henrik Andersen.

ISO 14001-certifieringen omfattar HITSAs administration och produktion i danska Kolding och i Lettland.

På bilden syns produktionschef Karina Clemmensen till vänster, hållbarhetschef Josephine Husted Jespersen till höger och smeden Knud Schmidt i bakgrunden.

Skicka ett mejl på
lmn@hitsa.dk

Ring oss
Tel: +45 92 82 73 00

Glömt ditt lösenord?

|