Stadsrumsmöbler i dansk design

Nederländska CROWD är den nya ägaren av HITSA

Per den 1 september 2022 har den nederländska koncernen CROWD förvärvat HITSA-koncernen. CROWD äger redan sex andra europeiska företag inom området stadsrum, cykelparkering och lekplatsutrustning. CROWD-koncernen har som mål att skapa positiva utomhusmiljöer för människor genom de företag som koncernen äger.

VD Henrik Andersen fortsätter som koncernchef och blir även VD för CROWD Nordic. Han säger om försäljningen:

”Med en ny europeisk ägare blir vi ännu starkare med hänsyn till att utvecklas som leverantör av stadsmöbler som uppfyller både offentliga och privata kunders förväntningar på kvalitet, innovation, flexibilitet och konkurrenskraft. Det nya ägarskapet innebär resurser, kompetens och nätverk på våra nuvarande marknader. Jag är särskilt glad över att CROWD delar våra värderingar om socialt ansvar, miljömässig hållbarhet och goda stadsmiljöer. Det är fortfarande viktigt att vara nära våra kunder och vår marknad. Den nya ägarbilden förändrar inte detta”, säger han.

CROWD står för ”Creators of the outside world” och äger bland annat VelopA, vars våningscykelställ HITSA redan saluför. CROWD-koncernen har ett starkt fokus på cirkulär ekonomi, smarta stadslösningar, designlösningar och tillväxt.

”HITSA och CROWD-koncernen har redan en positiv historia genom många års saluförande av VelopA. Med förvärvet av HITSA kommer vi att bygga vidare på den relationen och börja distribuera HITSA:s och Lampas produkter till andra CROWD-företag, investera i och utveckla HITSA:s tillverkningskapacitet, dela med oss av och lära oss av produktutveckling och utöka HITSA:s marknadsföringskapacitet, för att nämna några av tillväxtmöjligheterna”, säger James Steward, VD för CROWD Group.

Hela HITSA-koncernen har förvärvats, dvs. HITSA A/S och Lampas A/S i Danmark, HITSA AB i Sverige och VT East i Lettland. Det finns inga aktuella planer på att ändra den juridiska strukturen, produktutbudet eller något annat till följd av förvärvet.

Tack till Den Sociale Kapitalfond Invest

Sedan 2018 har Den Sociale Kapitalfond Invest varit den största aktieägaren i HITSA, och den verkställande delägaren Lars Jannick Johansen är nöjd med försäljningen till CROWD.

”HITSA har genomgått en stor utveckling med förvärv, effektivisering, produktutveckling, skandinavisk expansion och utveckling av det sociala ansvaret och ESG-profilen samt goda resultat. Nu är CROWD, med sina europeiska ambitioner och fokus på socialt och miljömässigt ansvar, en stark ny ägare för HITSA:s framtida resa”, säger han.

Gynther Kohls, som har varit ordförande för HITSA:s styrelse i många år och nu lämnar över uppdraget, säger:

”Sedan 2018, efter förvärvet av Veksø, har HITSA utvecklats från ett litet smidesföretag till att idag vara ett innovativt, konkurrenskraftigt och modernt industriföretag med ett starkt namn på den skandinaviska marknaden, där den dagliga ledningen också har lyckats utveckla socialt ansvar och en hållbar profil. Personalen och ledningen kan med stor stolthet se tillbaka på en fantastisk resa som nu fortsätter med CROWD vid rodret. Med utgångspunkt i HITSA:s starka värderingar och kultur kommer de nya ägarna att fortsätta arbetet med att bli den ledande samarbetspartnern inom utveckling och distribution av stadsmöbler och produkter för cykling på marknader i hela Norden. Jag önskar alla en fantastisk resa – det ska bli spännande att följa er.”

”HITSA är skyldig Den Sociale Kapitalfond Invest ett stort tack för att de trodde på HITSA vid en viktig tidpunkt och för att de bidrog så mycket till vår utveckling. Tillsammans med CROWD ser vi fram emot att forma framtiden för stadsmöbler på både den nordiska och europeiska marknaden”, säger Henrik Andersen.

Skicka ett mejl på
hea@hitsa.dk

Ring oss
Tel: +45 30 46 45 60

Glömt ditt lösenord?

|