Ny møbelserie fra Cobe

COSI – en ny serie stadsmöbler från Cobe Architects

Nu lanserar vi COSI, en helt ny serie stadsmöbler som HITSA har tagit fram i samarbete med Cobe Architects.

Serien omfattar ett bord, en soffa och en bänk i flera varianter. Avsikten är att skapa en möbelfamilj som uppfyller behoven i offentliga miljöer, från moderna stadsmiljöer till äldre stadskärnor och naturparker. Möblerna har rejäla, rena linjer och kraftfulla material –  cortenstål och sapelimahogny (FSC®-certifierad).

”COSI har en robust, enkel och tidlös design som klarar alla typer av klimat och miljöer året runt, både nu och i framtiden”, säger Casper Borg, landskapsarkitekt på Cobe.

”I princip är serien uppbyggd kring en rektangulära snittyta som rundas av där möbeln har kontakt med användaren, det vill säga bordskanten och sitskanten. Träet och dess utseende är det som präglar designen, och de massiva, fyrkantiga plankorna är seriens kännetecken”, säger Casper Borg.

”Detta skapar en sittyta som man kan arbeta med i olika längder. Man kan också lägga till ryggstöd och armstöd för att skapa de funktioner man behöver”, säger han.

Material och resursförbrukning har spelat en stor roll under utformningen. Materialen är robusta och hållbara, och COSI är utformad så att det är lätt att byta ut en planka. Därmed har möblerna en mycket lång livslängd. Valet av material gör COSI underhållsfri. Dessutom har man redan tänkt på återanvändning och återvinning i slutet av möbelns livslängd. COSI är ”made for disassembly” – lätt att ta isär – och kan därför lätt integreras i en cirkulär resursstrategi.

Robusta stadsmöbler i dansk design

Henrik Andersen, HITSA:s vd, säger om COSI:

”Med den här serien kan vi erbjuda våra kunder stadsmöbler som har en tydlig designlinje, är robusta och klarar alla miljöer. Möbelns storlek och utformning gör att den passar in också i mer utmanande omgivningar, t.ex. i hamnar, vid höghus och i naturen.”

”Det här är första gången vi samarbetar med Cobe, men förhoppningsvis inte sista. Samarbetet har varit ett nöje och det har resulterat i bra produkter. Nu ser vi fram emot att se var COSI kommer att placeras framtiden.”

COSI finns i cortenstål, varmförzinkat stål och pulverlackerad varmförzinkat stål.

Läs mer om COSI bänkbord här, COSI soffa här och COSI bänk här.

Skicka ett mejl på
info@hitsa.se

Ring oss
Tel: +46 (0)8-1213 0499

Glömt ditt lösenord?

|