Kvadratisk papperskorg i trä

EGEDAL – elegant papperskorg i stål eller sapelimahogny (FSC®-certifierad)

HITSA lanserar nu EGEDAL, en snygg papperskorg med sidoinkast. Den kvadratiska grundformen och de mjuka hörnen ger papperskorgen ett både elegant och unikt uttryck. EGEDAL kan levereras helt i stål eller med beklädnad i sapelimahogny (FSC®-certifierad).

Tack vare de räta sidorna är det enkelt att ställa flera papperskorgar bredvid varandra. Därför fungerar EGEDAL också bra för sopsortering i offentliga miljöer.

”Den lite annorlunda formen gör den till en unik papperskorg. Samtidigt har den en nordisk karaktär. Det är också vår första papperskorg där de olika storlekarna har samma höjd. Det gör den enkel att kombinera”, berättar Rune Niemann Hansen, designingenjör hos HITSA.

Designern Hugo Dines Schmidt från VE2 har varit delaktig i formgivningen av EGEDAL.

”Under designprocessen har vi varit noga med att göra den kvadratiska formen välkomnande, bland annat genom att förse papperskorgen med rundade hörn. Vi har lagt stor vikt vid att proportionerna skulle ge den fysiskt tunga papperskorgen en visuell lätthet, bland annat genom att skapa luft mellan sockel, kropp och lock. Därtill utgör frontplåten ett karaktäristiskt inslag som skapar igenkänning och löper som en röd tråd genom hela serien”, säger han.

Kvadratisk papperskorg för flexibel källsortering

EGEDAL finns i 40, 80 och 105 liter. Den kan beställas med enkelt eller dubbelt sidoinkast. Som en särskild detalj har EGEDAL en frontplåt nedanför inkastet, som både skyddar träet mot smuts och ger plats för sorteringssymboler.

Förutom den fristående EGEDAL i trä eller stål arbetar HITSA på att erbjuda EGEDAL i moduluppbyggda öar och rader. Det gör EGEDAL-serien till ett flexibelt system för källsortering i offentliga miljöer.

HITSA Försäljning

Skicka ett mejl på
info@hitsa.se

Ring oss
Tel: +46 (0)8-1213 0499

Glömt ditt lösenord?

|