EGEDAL MILJØ affaldssortering-sopsortering-recycling_bin

EGEDAL MILJØ innebär estetisk och flexibel sopsortering för stadsmiljöer

Papperskorgsserien EGEDAL utökas nu med EGEDAL MILJØ, en snygg och flexibel sorteringsstation för offentliga miljöer.

Sorteringspapperskorgen EGEDAL MILJØ är unik eftersom den kan anpassas när behoven för sopsortering ändras. Den består av 80-litersmoduler som kan kombineras på flera olika sätt. Om avfallsmängderna eller behovet av sektioner ändras är det enkelt att lägga till eller ta bort enskilda moduler.

Den stora flexibiliteten gör EGEDAL MILJØ till en långtidshållbar sopsorteringslösning. Det var precis detta som var tanken bakom produkten, berättar designingenjör Rune Niemann Hansen från HITSA:

”Sopsorteringen utvecklas hela tiden. Både myndigheternas krav och användarnas behov kan ändras. EGEDAL MILJØ tillhandahåller en lösning på denna osäkerhet, eftersom den kan ändras och anpassas efter behoven”, berättar han.

Arkitektbyrån VE2 har formgivit EGEDAL-serien.

”Vi har strävat efter att designa en snygg och anpassningsbar papperskorg för sopsortering som smälter in i de flesta miljöer i det offentliga rummet. Sopsorteringslösningar blir ofta lite för grälla med starka färger och stora sorteringsikoner. Här har vi strävat efter en välkomnande design som är lite mer nedtonad och som naturligt smälter in i en stadsmiljö eller ett naturområde”, säger designer Hugo Dines Schmidt från VE2.

Inbjuder till sopsortering

EGEDAL MILJØ har samma välkomnande design som den fristående EGEDAL papperskorg. De rundade hörnen och den tydliga frontplåten ger papperskorgen ett välkomnande uttryck. EGEDAL MILJØ gör källsortering till ett snyggt inslag i gatubilden.

Sorteringsstationen kan beställas helt i stål eller klädd med ribbor av sapelimahogny (FSC®-certifierad). Den är tillverkad i varmförzinkat stål och kan även beställas med pulverlackering.

I valet av material och konstruktion har vi lagt stor vikt vid att EGEDAL MILJØ ska vara en hållbar produkt i hög kvalitet. Precis som hos EGEDAL är tömningen också noga genomtänkt, så att papperskorgen kan tömmas utan lyft.

Se EGEDAL MILJØ med trä här och EGEDAL MILJØ i stål här.

HITSA Försäljning

Skicka ett mejl på
info@hitsa.se

Ring oss
Tel: +46 (0)8-1213 0499

Glömt ditt lösenord?

|